حضرت امام خامنهای(مدظله العالی):
برخی کارهاست که پرداختن به آنها، مردم را به خدا و دین نزدیک میکند. یکی از آن کارها، همین عزاداریهای سنّتی است که باعث تقرّبِ بیشترِ مردم به دین میشود. در مجالس عزاداری نشستن، روضه خواندن، گریه کردن، به سروسینه زدن و مواکب عزا و دستههای عزاداری به راه انداختن، از اموری است که عواطف عمومی را نسبت به خاندان پیغمبر، پرجوش میکند و بسیار خوب است. ۱۳۷۳/۳/۱۳
هیئات مذهبی از اقشار مختلف مردم تشكیل میشوند و طبیعتاً هر كدام دارای اختلاف سلیقهها و یا سطوح تحصیلی مختلف می باشند كه به واسطه پرچم امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) گرد هم آمده و با یكدیگر متحد میشوند و یک هیئت را پایه ریزی میكنند که در قدیم با پیشوند هیات متحده نیز نامگذاری می شد.
این كار خود به خود یك همبستگی را در یك منطقه و محله یا یك طیف اجتماعی ایجاد میكند و خود میتواند بهترین فرصت برای ایجاد عملیاتهای فرهنگی و فرهنگسازی غنی اخلاقی همراه با مبانی دینی باشد و میتوان از آن بهرهبرداریهای معنوی و اخلاقی كرد.
هیئت ها به عنوان یکی از تشکل های قدیمی و سنتی فرهنگی مذهبی در کنار سایر سازمان ها، در روند شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی دارای نقش و کارکردهای مهم و متنوعی بوده است. از جمله آنها می توان به نقش فرهنگی، هنری، اجتماعی در فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد.
امروز مهم ترین هدف نظام اسلامی تحقق تمدن نوین اسلامی در جامعه و جهان اسلام است و نقش و جایگاه هیئات مذهبی در شکل گیری این مسئله بسیار حائز اهمیت است و تمامی این فعالیت ها باید در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی و ظهور منجی عالم بشریت اثرگذار باشد.
۱- استقرار هیئات مذهبی در مساجد به عنوان اصلی ترین پایگاه عبادی و اجتماعی جهان اسلام.
۲- الگوسازی هیات های شاخص در مساجد شاخص برای مساجد کشور.
۳- خطدهی اعتقادی،اجتماعی،فرهنگی و…هیئات مذهبی و جلوگیری از انحرافات عقیدتی و مذهبی.
۴- بسترسازی و نیروسازی انقلابی در دوران غیبت حضرت ولی عصر(عج).
۵- استفاده از خیرین مذهبی با گرایش به مجلس و عزاداری روضه امام حسین(ع).
۶- تقویت و کمک به امام محله و هیات امنا در راستای امام محوری.
۷- تقویت روحیه معنوی مردم محله.
۸- حضور جوانان در مساجد.