وَ مِنْ آیاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً لِتَسْکُنُوا الیها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً اِنَّ فی ذلِکَ لاَیات لِقوْم یَتَفَکَّرُونَ. سورهی روم، آیه۲۱
و از نشانههای او اینکه همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، ودرمیانتان مودّت ورحمت قرار داد. این نشانههایی است برای گروهی که تفکّر میکنند!
حضرت امام خامنهای(مدظله العالی):
اساس ازدواج در اسلام بر سادگی است.اگر عادت کنند که ازدواج ها را ساده ، بی پیرایه انجام دهند ، فکر می کنم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.یکی از مشکلات مساله ی کاهش جمعیت است.
با استعانت از پروردگار متعال و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و سیاستهای کلان فرهنگی نظام جمهوری اسلامی و با عنایت به جایگاه رفیع نهاد وقف به عنوان پشتوانه مردمی رفع نیازهای جامعه و تاکید بر جایگاه مسجد به عنوان محور جامعه اسلامی تفاهمنامهای به منظور زمینه سازی و تسهیل ازدواج و حمایت از فرزندآوری و تکثیر جمعیت فی ما بین مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی و قرارگاه ازدواج آسان و فرزند بیشتر منعقد گردید.
۱- ایجاد پایگاه های تخصصی ازدواج آسان و فرزندآوری در مساجد.
۲- شناسایی و و همسان گزینی برای معرفی زوجین.
۳- تسهیل گری و جذب کمک خیرین در امر تهیه جهیزیه و برگزاری مراسم ازدواج جوانان.
۴- آموزش و مشاوره قبل ، حین و بعد از ازدواج تا مرحله فرزند آوری و تربیت فرزند.
۵- حمایت فرهنگی ترویجی از تکثیر نسل و فرزند آوری.
۶- مطالبه گری از مسئولین در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای سیاست های نظام در راستای ازدواج جوانان و جمعیت.
۱- اصل ۱۰ قانون اساسی: از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است همه قوانین و مقررات و برنامه ریزی های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده ، پاسداری از آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.
۲- اصل ۱۱۰ قانون اساسی: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاستهای کلی «خانواده» را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است، ابلاغ کردند. متن سیاستهای کلی خانواده که به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده را “اینجا” ببینید.
۳- طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، مصوبه تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ مجلس شورای اسلامی که این طرح را می توانید “اینجا” ببینید.
تعهدات قرارگاه ازدواج در این تفاهم نامه عبارت هست از:
۱- اقدام به راه اندازی پایگاه ازدواج در مساجد.
۲- تهیه فرمت تشکیل شورای ازدواج آسان در مساجد.
۳- همکاری با امام جماعت به عنوان مسؤل پایگاه ازدواج.
۴- تعیین و معرفی رابط قرارگاه برای مساجد مطابق با منطقه بندی در امور مساجد. هر منطقه دارای چند مسجد تحت مسؤلیت یک رابط.
۵- فعال سازی پایگاه ازدواج در ۴ محور (همسانگزینی، تسهیل گری، مشاوره و آموزش و مطالبه گری) با استفاده از اساتید مجرب وفعالان وخیرین امر ازدواج، و با استفاده از نخبگان محلی اعم از روحانیون و اساتید دانشگاه، فرهنگیان و خیرین مسجدی و در محله و با استفاده از استعدادها، امکانات و منابع محلی.
۶- راه اندازی سامانه و ایجاد بانک اطلاعات خانوارهای دارای جوانان مستعد ازدواج در محله.
۷- ارتباط با مسؤلین شهری و استانی مرتبط با موضوع ازدواج جوانان و مطالبه گری و استفاده از ظرفیتهای ادارات و مراکز مرتبط.