در کشورهای مدعی آزادی هرگاه تاج و تخت خود را در خطر ببینند معنای آزادی را عوض کرده و به بدترین صورت با مخالفان برخورد میکنند برای مثال در کشور ترکیه در سال ۲۰۱۶ کودتای نافرجامی اتفاق افتاد دولت وقت ترکیه پس از کودتا ۳۰ استاندار از ۸۱ استان در کل)، ۲۷۴۵ قاضی و دادستان توام با ضبط دارایی نقدی، خانه و املاک ایشان به نفع دولت)، ۱۷۵۵ رئیس و معاون رئیس دانشگاه ۴۹۲ نفر از کانون مذاهب ۳۰۰ کارمند وزارت امور اجتماعی، ۲۷۵ کارمند دفتر ریاست جمهوری، ۲۵۴ کارمند وزارت ورزش و جوانان ۱۸۴ کارمند وزارت اقتصاد، ۱۸۰ کارمند اطلاعاتی، ۲۱۷۰۰ معلم غیر دولتی، ۱۵۲۰۰ معلم و کارمند وزارت فرهنگ ۱۳۰۰ کارمند وزارت کار و ۹۰۰۰ کارمند وزارت داخله را اخراج کرد و تمامی آکادمیسینها را تا اطلاع ثانوی ممنوع الخروج اعلام نمود دولت ترکیه تا تاریخ ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۶ بیش از ۱۸۰۰۰ نفر را دستگیر و زندانی کرده که از این تعداد ۷۵۰۰ نفر ارتشی و ۱۴۰ نفر قاضی دیوان عالی کشور هستند. در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۶ دولت حکم جلب و حبس ۴۲ روزنامه نگار معروف را صادر ” کرد همچنین دولت ترکیه تا تاریخ ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۶ گذرنامه ی بیش از ۵۰۰۰۰ نفر را باطل کرد تا نتوانند کشور را ترک کنند.
هم چنین در ماجرای حمله به کنگره ی آمریکا بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ شبکه ی سی ان ان گزارش داد: چند روز بعد از هجوم طرفداران دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به کنگره بعضی از عوامل خشونتها در ساختمان «کاپیتول «هیل در حال شناسایی از سوی پلیس فدرال آمریکا هستند و تصاویر آنها در حال انتشار در شبکه های اجتماعی است و همزمان با شناسایی این افراد در بحران روز چهارشنبه در کنگره، از کار خود اخراج شده یا در حال اخراج شدن و ترک مشاغل خود هستند.
مناسب است این برخورد را با برخورد جمهوری اسلامی با فتنهی عظیم سال ۸۸ مقایسه کنیم. جمهوری اسلامی به پیروی از مکتب امیرالمؤمنین علیه السلام که در جنگ جمل، یکی از سران فتنه را که در مقابل امام ایستاده بود، مورد عفو قرار دادند.
تنها اقدامی که برای سران فتنه در نظر گرفت، حصر خانگی بود. سعه ی صدر بی نظیر جمهوری اسلامی تا بدانجا پیش رفت که بسیاری از کسانی که در سال ۸۸ از فتنه حمایت کردند چهار سال بعد مهمترین پستهای حکومتی را در جمهوری اسلامی به دست گرفتند.