حفظ وحدت ملی در گرو احترام متقابل
حفظ وحدت اسلامی و انسجام ملی پرهیز از شعارهای تفرقه آمیز مذهبی و قومی به رسمیت شناختن همه نامزدهای تأیید صلاحیت شده نظام احترام به آراء طیفهای جامعه و نامزدهای گوناگون یکی از نشانه های جامعه رشید است چنان که بر چسب زدن به یکدیگر موجب جنگ تبلیغاتی و تنازع رسانه ای و تنشهای اجتماعی است که به قول قرآن کریم مستلزم هدر رفتن توان عمر و سرمایه جامعه است «ولا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ»؛ و هرگز راه اختلاف و تنازع نپویید که در اثر تفرقه ترسناک و ضعیف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد و باید به شدت از آن پرهیز کرد. امیر المؤمنین علی عللسلام خطر تفرقه را این چنین هشدار میدهند که اگر مسلمانان دست از اتحاد برداشته و از هم گسسته شوند گرگهای درنده جهانی آنها را خواهند دريد: «فَإِنَّ يَدَ اللَّهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ ، وَإِيَّاكُمْ وَ الْفَرْقَةَ، فَإِنَّ الشَّاذُ مِنَ النَّاسِ لِلشَّيْطَانِ كَمَا أَنَّ الشَّاذَ مِنَ الْغَنَم لِلذَّنب » دست خدا بر سر جماعت است از تفرقه بپرهیزید زیرا شخص تک رو، شکار شیطان است همان گونه که گوسفند تک رو طعمه گرگ است.
آن چه از جامعه مؤمن و انقلابی ایران انتظار می رود پرهیز از تشدید اختلافات مذهبی و قومی و حزبی و جناحی و نیز تأکید بر وحدت و همدلی و همکاری ستادهای تبلیغاتی نامزدهای گوناگون با یکدیگر در برگزاری انتخاباتی الگو و اسلامی است که یکی از انتظارات ارواح پاک شهیدان است که برای حاکمیت ارزشهای اسلامی و انقلابی جان خویش را تقدیم نمودند. بحث و گفتگو راجع به اصلح بودن کاندیدای یک فرد و جناح و رقیب آن باید منطقی و دوستانه انجام گیرد و منجر به تنفر و رنجش و شقاق و اختلاف نگردد.
امام خامنه ای دام ظله :
تشخیصها مختلف است یکی چیزی را ملاک قرار می دهد و کسی را اصلح میداند و کسی چیز دیگر را ملاک قرار می دهد. اشکالی ندارد اینها نباید موجب اختلاف شود. مبادا به خاطر علاقه مندی یک دسته به یک نامزد ریاست جمهوری و دسته ای دیگر به یک نامزد دیگر بین آحاد مردم شقاق و اختلافی پیدا شود.»
در همین رابطه خطاب به نمایندگان مجلس فرمودند: «هر گفتار و کرداری در مجلس که به فرسایش نظام و بر افروختن چالشهای جناحی بینجامد؛ همبستگی ملی را سست و دشمن را به نفوذ در صفوف ملت و مسئولان امیدوار کند؛ مردم را از کارگشایی نمایندگان خود نومید و در راستگوئی آنان A به تردید افکند؛ بی گمان در سمتی مخالف با وظیفه ی نمایندگی است. گاهی برخی افراد با انگیزه نجات انقلاب از مدیریت فرد ناصالح، پروژه تخریب شخصیت کاندیدا را تکلیف شرعی خود میدانند و به هر قیمت شده به افشای اسرار شخصی و نسبتهای اثبات شده و نشده وی می پردازند. گرچه به تنازع و چالش و اختلاف و نقص وحدت و انسجام ملی منجر شود.
رهبر بزرگوار انقلاب این احساس تکلیف شرعی را صریحا نفی می کنند. و می فرمایند: حفظ وحدت را اصل قرار بدهیم و اگر تکلیف شرعی هم احساس کردیم ولی دیدیم عمل به این تکلیف ممکن است مقداری تشنج به وجود آورد و وحدت را از بین ببرد، قطعا انجام آنچه که تصور می کردیم تکلیف شرعی است حرام است و حفظ وحدت واجب خواهد بود.