اصول و ارزش های اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و عمومی انتخابات ۵

روش تبلیغات اثباتی به جای سلبی و تخریب یکدیگر

نامزدهای محترم برای اثبات شایستگی و برتری خویش بهتر است بجای تنقيص رقباء به بیان توانمندیها و طرح برنامه های برتر خویش اکتفاء کنند؛ زیرا اسلوب اثباتی تبلیغاتی در آوردگاه انتخابات، توانمندی ها و موفقیت های سابق شخص را شفاف نموده و رأی دهندگان را به انتخاب اصلح رهنمون می سازد و از طرفی دیگر استفاده از هر گونه ابزار ظالمانه برای رسیدن به پیروزی در نهایت موجب شکست و سرافکندگی در برابر مردم و خدای متعال است. در اوائل حکومت امیر المؤمنين على السلام عده ای آمدند که آقا شما برای جلب موافقت بعضی افراد به حکومت خودتان از بعضی سختگیریهای ارزشی کوتاه بیائید. حضرت فرمود: تَأْمُرُونَي أَنْ أَطْلُبَ النَّصْرَ بِالْجَوْرِ فِيمَنْ وَلِيتُ عَلَيْهِ » آیا به من امر میکنید تا با ستم کردن در حق کسانی که بر آنان حکومت دارم پیروزی بجویم؟ «وَ اللَّهِ لَا أَطُورُ بِهِ مَا سَمَرَ سَمِيرٌ وَ مَا أَمَّ نَجْمٌ فِي السَّمَاءِ نَجْماً» به خدا سوگند تا شب و روز می آید و می رود، و ستاره به دنبال ستاره حرکت میکند دست به چنین کاری نمی زنم آری در جلسات مناظره و گفتمان انتخاباتی میتوان به بیان راهکارهای پیشنهادی خویش برای حل معضلات کنونی کشور و معرفی توانمندی ها و تخصص های خود و سوابق مدیریتی و خدمتی خویش که اخلاقی ترین مناظره و مصداق صحيح جدال احسن است، پرداخت.

البته بر مسئولان قانونی برگزاری انتخابات و وزارت کشور و صداوسیما و مسئولان دیگر رسانه ها لازم است نظارت و دقت کامل بر روند سخنرانی ها و محتوای مناظرات داشته باشند و ضمن توجیه اولیه و اکید هر سخنران در هنگام مواجه شدن با یک سخن خارج از این ضابطه اخلاق اسلامی سخن او و میکروفنش را قطع کرده تا درس عبرتی برای دیگران گشته و جامعه را به خاطر ضعف مدیریت رسانه دچار مشکلات ننماید. اگر در مناظرات تلویزیونی انتخاباتهای گذشته ریاست جمهوری این ضابطه اخلاقی رعایت میشد شاید این همه غائله ها، واگرایی ها و فتنه ها را در پی نمی داشت.

امام خامنه ای دام ظله

«شما از آن کسی که به او علاقه مندید دفاع کنید، هیچ مانعی ندارد. اما به آن کسی که رقیب اوست مطلقا حمله نکنید، تخریب نکنید این تخریب و این حرف زدنها و اهانتها نه حجیت دارد برای مستمعان و نه جایز است.»

«نامزدهای انتخاباتی به یکدیگر اهانت نکنند خوب جنابعالی نامزد هستید، معتقدید که آدم صالحی هستید آدم برجسته ای هستید، بسیار خوب از خودتان هر چه میخواهید تعریف کنید. اما به رقیب اهانت نکنید به رقیبتان تهمت نزنید؛ از رقیبتان غیبت هم نکنید. تهمت و افترا یعنی نسبتی بدهید که واقعیت ندارد اما غیبت یعنی نسبتی بدهید که واقعیت دارد. غیبت هم نباید بکنید.»

question