نصب العین آیت الله رئیسی
دو مشخصه مهم بدون اینکه ابهامی در آن باشد همیشه نصب العین حاجآقای رئیسی بود. یکی تدابیر و منویات مقام معظم رهبری و دیگری خواستههای مــردم. یعنی کاری که صورت میگیرد برای مردم و گرهگشایی از زندگی مردم و پیشرفت کشور باشد. در آن رفاه مردم اولویت باشد و در جامعه اثرگذار باشد. ایشان روی ایــن دو پایه تأکید داشــت. خــودش را به معنای واقعی وقــف این موضوع کرده بود و برای خودش استراحتی قائل نبود. این دو مشخصه در همه بخشها و آثاری که از ایشان بهیادگارمانده بهوضوح قابل رویت است.[۱]
سرباز امام خامنهای
در یکی از سفرهای خارجی که داشتیم اگر از ایشان و شخصیت یا سیاستش تعریفی میشد ایــشــان میگفت: »مــن ســربــاز امــام خامنهای هستم« و حتی نمیگفت رهبر انقلاب، چون امام بالاتر از همه هست.
هر پیشرفتی را متعلق و معطوف به انقلاب و رهبر معظم میدانست. اساسا خودشان را سرباز یا طلبه معرفی میکرد؛ بهخاطر همین تواضع هم خداوند عزت ایشان را در قلوب مسلمین و همه ملت ایران قرار داد. طوری که از جایگاه ویژهای برخوردار شد.[۲]
حضور زنان برای تصمیمگیری و تصمیمسازی
شایدبتوانمبگویم کهایشاناولینرئیسجمهوریاست کهاهتمامویژهاینسبتبه خانواده،نسبتبهاجراییشدنقوانینمرتبطباخانوادهونسبتبهایجادزمینههای رشد و شکوفایی زنان داشت و اهتمام ویژهشان در مرحله عمل دیده شده است.
شما میبینید کــه در شــوراهــای عــالــی تصمیمگیری، بـــرای اولــیــنبــار توسط رئــیــسجــمــهــور فــقــیــد عــزیــزمــان زنــانــی مــنــصــوب مــیشــونــد، بــــرای ایـــن کــه در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای زنان مشارکت داشته باشند.
بــرای اولینبار در سفرهای استانی بودجه و اعتبار خاصی بــرای زنــان و خانواده اختصاص داده میشود. بسیاری از حرکتهای دیگر در مسیر ارتقای جمعیت انجام میشد. بر حفظ و تحکیم خانواده تأکیدات مکرر داشت. همینطور در تسهیلات ازدواج و زمینههای تسریع و تسهیل رفع مشکلات جوانان و بهطور خاص،خانوادهها.
شاهد بودید که همین سال گذشته (١٤٠٢) با دستور و اهتمامی که ایشان به جد برای عملیاتیشدن قوانین داشت، برای خانوادههای پرجمعیت هفتاد هزار قطعه زمین اختصاص پیدا کرد.[۳]
جملات به یادگار شهید جمهور در آخرین جلسۀ هیئت دولت
این پیمان من با خدای متعال است که هیچگاه خلاف خواست رهبری، موضوعی که در آن، زمینه اختلاف قوا باشد، مطرح نکردم و مطرح نخواهم کرد. به این خاطر که مشرب من این هست. خیلیها در این قضیه تحتفشار روحی هستند که وقتی فلان مطلب برای تو روشن هست و برای آن تریبون هم داری، بهراحتی میتوانی آن را بگویی و مطرح کنی؛ اما خدا میداند که هر وقت من میخواهم حرفی بزنم، یاد آقای بهشتی میافتم؛ البته من شاگرد ایشان محسوب میشوم و طلبه محض هستم. اصلا این عناوین هم ما را گول نمیزند چون ایشان آقا بود، آیتاﷲ بود و درواقع عالم بود، دانشمند بود و انقلابی بود اما من یک طلبه محض هستم. در مسجد الجواد(ع) یادم هست که ریختند دور آقای بهشتی و گفتند: بگو فلانیها این را میگویند. آقای بهشتی گفت: امام فرمودهاند سکوت! سکوت! سکوت! و جلسه را تمام کردند.
من به یاد حرف ایشان که میافتم، میگویم که: آخر فلانی! اگر قــرار است تو ادعا کنی که من انقلابی هستم اما به حرف آقا گوش نمیدهم و غیرانقلابی هم همینطور رفتار کند، پس فرق بین تو و او چیست؟ مگر قضیه، صرف ادعاکردن هست؟ اتفاقا همینجا جای امتحان است. همینجا جای آزمون هست؛ لذا من برخی مسائل را مطرح نمیکنم و بنای من این هست که اصلا چیزی به این صورت مطرح نکنم؛ چیزی که بوی اختلاف بدهد؛ البته در جلسات خصوصی ممکن است حرفی بزنم که فلان مسئله چطور هست و… .
مردم از ما انتظار ندارند. مردم آستانه تحملشان این چیزها نیست. این جفای به مردم است که من بیایم وارد این میدان بشوم.[۴]
[۱] مهندساسلامی/ رئیسسازمانانرژیاتمی/ شبکهخبر/ یکمخرداد.
[۲] دکتر جمشیدی/ معاونسیاسیریاستجمهوری.
[۳] خانم انسیه خزعلی/ معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور/ شبکه ٣/ ٣١ اردیبهشت ١٤٠١.
[۴] /٦٧١٠٣۱. https://inn.ir/news/article/