شاخص های اصلح

اگر جبهه و نظام را تبلیغ نکنیم و در منبر سخن نگوییم این بار با ۵۰ سال قبل فرق دارد: وَإِن يَظْهَرُوا عَلَيْكُمْ لَا يَرْقُبُوا فِيكُمْ إِلَّا وَلَا ذِمَّةً ، يَرْضُونَكُمْ بِأَفْوَاهِهِمْ وَتَأْبَى قُلُوبُهُمْ وَأَكْثَرُهُمْ فَاسِقُونَ : اگر بر شما دست یابند درباره شما نه خویشاوندی را مراعات می کنند و نه تعهدی را شما را با زبان خود راضی میکنند و حال آن که دلهایشان امتناع می ورزد و بیش ترشان منحرف اند.

برای کسی که این گونه میگوید در لفافه باید گفت راه بازگشتی برای ما نیست؛ جاده یک طرفه است. باید برویم تا ان شالله امام زمان بیاید. البته من این تعبیر از آیه را برای یهود به کار بردم که اگر ضربه بخورد دیگر هیچ جایی تحویل شان نمی گیرد و نمی تواند به هیچ وجه خودش را جمع کند و هیچ جا اینها را قبول نمی کند. در ذیل به معرفی برخی از شاخصه های نامزد اصلح برای نشان دادن سبک صحیح حضور در انتخابات جهت بالا بردن حضور مردم پای صندوق های رأی اشاره می گردد.
تقوا
یکی از مهمترین ویژگیهای شخص مسئول ترس از خدا؛ یعنی همان تقواست. اگر شخصی تخصص داشته باشد؛ اما تقوا نداشته باشد مناسب مسئولیت نخواهد بود. اهمیت تقوا در کلام حضرت علی اله خطاب به زیاد بن ابیه آمده است: «وَإِنِّي أَقْسِمُ بِاللَّهِ قَسَماً صَادِقاً لَئِنْ بَلَغَنِي أَنَّكَ خَنْتَ مِن فَي الْمُسْلِمِينَ شيئاً صغيراً أَوْ كَبِيراً، لَأَشَدَّنَ عَلَيْكَ شَدَّةً تَدَعَكَ قلِيل الْوَفْرِ، ثَقِيلَ الظَّهْرِ، ضَئِيلَ الْأَمر به خدا قسم اگر به من اطلاع دهند که در اموال عمومی خیانت کرده ای چه کم و چه زیاد چنان بر تو سخت گیرم که کم بهره شوی و در هزینه عیال مقام معظم رهبری الله می فرمایند: اگر در نظامی مسئولان نظام با تقوا باشند، فساد در آن نظام راه پیدا نمی کند.
تقوا؛ یعنی اگر کار پنهان شخص آشکار شد از خدا و مردم خجالت نکشد. آیت الله مجتهدی تهرانی میفرمود تقوا؛ یعنی اگر یک هفته مخفیانه از کارهای ما فیلم گرفتند و گفتند که اعمال هفته گذشته ات در تلویزیون پخش شده، ناراحت نشویم. راه های کسب تقوا پیامبر اکرم له می فرمایند: «حَاسِبُوا أَنْفُسَكُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا، وَزِنُوا أَنْفُسَكُمْ قَبْلَ أَن توزنوا به اعمال خود رسیدگی کنید قبل از آن که به اعمال شما رسیدگی کنند و اعمال خود را وزن کنید پیش از آن که برایتان وزن کنند. یعنی ما باید کارهای هر روز خود را حساب کنیم و ببینم امروز در چه اموری کم کاری کرده ایم تا فردا دیگر در آنجا کم نگذاریم.
 شهر شکستنی شهرت
پس از رحلت امام خمینی مرجعیت آیت الله بهاء الدینی مطرح شد و بعضی به این ایشان مراجعه و درخواست رساله کردند؛ اما آن پیر وارسته فرمودند: «دیگران هستند.»
 شجاعت
خداوند در قرآن می فرماید: و لا يخافون لومة لائم ) : از سرزنش هیچ ملامت گری نمی ترسند. »؛ یعنی شجاعت دارند.
حضرت علی اله می فرمایند: «يحتاجُ الإِمَامُ إِلَى قَلْبِ عَقُول وَلِسَانٍ قَبُولٍ وَجَنَانٍ عَلَى إِقَامَةِ الْحَقِّ صَلول؛ رهبر نیازمند سه چیز است: قلب متفکر زبان گویا و دل پر جرات و قاطع (در برابر اجرای حق)».
مسئولی که شجاعت ندارد چگونه میتواند از حقوق ملتش دفاع کند؟ نمی تواند حرف حق بزند؛ زیرا می ترسد روزنامه ها علیه او چیزی بنویسند یا برخی افراد چیزی بگویند. گاهی در صحبت های مسئولین شنیده میشود که میگویند اگر ما فلان جمله حق را بگوییم فردا ما را زندانی میکنند. آقای مسئول شما حق را بگویید؛ چه به زندان بیفتید، چه نیفتید. شما نماینده مردم شده اید که حرف حق را بزنید.
مقام معظم رهبری می فرمایند: امروز من و شما به این شجاعت احتیاج داریم؛ ملت ایران به آن احتیاج دارد. هر کسی که کارگزار این حکومت است بیشتر احتیاج دارد. هر کسی دستش به چیزی از این بیت المال مسلمانها میرسد بیشتر به این شجاعت احتیاج دارد. هرکس که مردم به او بیشتر اطمینان دارند بیشتر به آن احتیاج دارد.
 امروز آحاد مردم ملت ایران در مجموع هم به این شجاعت احتیاج دارند.
 ابراهیم در آتش داعش
شهید مدافع حرم مهدی صابری فرمانده گروهان خط شکن حضرت علی اکبر یکی از شجاع ترین و دلیرترین فرماندهان میدانی تیپ فاطمیون بود در یکی از عملیات ها در شهر حلب، در حالی که دشمن تکفیری با موشکهای بسیار پیشرفته کورنت و تاو نسل » اهدایی اسرائیلی ها و آمریکایی ها به جبهة النصرة و ارتش آزاد ادوات زرهی را به آتش می کشید و به همین علت هیچ تانک و نفربری جرات مانور قدرت در آن عملیات را نداشت، به آقامهدی اطلاع میدهند که عده ای از رزمندگان فاطمیون زخمی شده اند و به دلیل آتش سنگین دشمن و از جمله استفاده از موشکهای هدایت شونده تاو امکان جابه جایی مجروحان وجود ندارد.
این فرمانده شجاع بدون تردید و مصلحت اندیشی های دنیوی به سراغ یک نفر بر رفت و با علم به این که ممکن است مورد اصابت موشک قرار بگیرد و زنده زنده در آتش بسوزد ابراهیم وار وارد آتش میدان جنگ شد و تک و تنها به سراغ مجروحان رفت و همه آنها را یکی یکی سوار نفر بر کرد و به سلامت به عقب آورد.
 فداکاری و ایثار
از پرشکوه ترین مظاهر جمال و جلال انسانیت و بهترین کرامت اخلاقی و بالاترین نیکی ها برای یک انسان خصوصاً فرد مسئول ایثار و فداکاری است و تنها انسانهای بزرگ به این قلبه شامخ صعود میکنند. ایثار به مفهوم عطا کردن و دیگری را بر خود ترجیح دادن است.
خداوند در قرآن میفرماید: إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ ؛ سرپرست و ولی شما تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آورده اند؛ همانها که نماز را برپا می دارند و در حال رکوع زکات میدهند.» اگر انسان ایثارگر تنها یک انگشتر داشته باشد همان را خواهد بخشید فرد مسئول باید این گونه باشد چه اشکالی دارد فرد مسئول برای خود خانواده و حزبش هیچ درآمدی کسب نکند؟ مگر در زمان جنگ تحمیلی فرماندهان وسایل مورد نیاز منزل خود را نمی فروختند که به جبهه کمک کنند؟ چه میشود که آقای وزیر از درآمد شخصی خودش برای مردم خرج کند؟ چرا وزیر دولت که از اول انقلاب در پستهای دولتی از قبیل ،مدیر مدیرکل یا وزیر بوده و اول انقلاب هم سرمایه ای نداشته است الآن دارایی هزار میلیاردی به دست آورده؟ صرف نظر از مشروع یا نامشروع بودن اینها چه میشود مسئولان از داراییهای شخصی صرف مردم مستضعف کنند؟
 قهرمان
یکی از افراد ایثارگر شهید املاکی جانشین فرمانده لشکر گیلان بود که مقام معظم رهبری الله درباره این شهید فرمودند:
 شهید املاکیِ شما هنگامی که در میدان جنگ شیمیایی زدند و خودش هم آنجا در معرض شیمیایی بود
 بسیجی بغل دستش ماسک نداشت.
شهید املاکی ماسک خودش را برداشت بست به صورت بسیجی همراهش قهرمان یعنی این».
امید در آتش
بیست و پنج نفر از دیگر انسانهای ایثارگر شهدای آتش نشان بودند که برای نجات مردم خود را فدا کردند. اردیبهشت ۱۳۹۲ شهید امید عباسی یکی از شهدای آتش نشان زمانی که برای اطفای حریق در طبقه دهم یک ساختمان مسکونی مشغول بود، با دختر بچه ای ۹ ساله روبه رو شد که قصد داشت از ترس آتش خود را از طبقه دهم ساختمان به بیرون پرتاب کند. این آتش نشان فداکار با مشاهده این صحنه به سمت او رفت و پس از قرار دادن ماسک اکسیژنش روی صورت دختربچه او را برای انتقال به محل امن به همکارش تحویل داد؛ ولی خود دچار دو دزدگی شدید شد. در اثر این حادثه وی دچار مرگ مغزی شد و به شهادت رسید.
 لحظه شناسی و موقعیت شناسی
حضرت علی می فرمایند: العالم بِزَمَانِهِ لا تَهْجُمُ عَلَيْهِ اللُّوابس؛ ” هر که نسبت به زمان خود دانا باشد، گرفتار امور شبهه انگیز و گمراه کننده نمیشود. اگر افراد به لحظه ها و زمانهای خویش آگاهی پیدا کنند مشکلات نمیتواند آنها را از پا در بیاورد و دشمن نمی تواند آنان را فریب دهد.
مقام معظم رهبری حفظه الله می فرمایند: «عنصر سوم عمل به هنگام و به اندازه است. لحظه ها را باید شناخت اگر چنانچه انسان وقت شناس نباشد نداند کدام کار را در کجا باید انجام داد ممکن است خطاهای بزرگی از انسان سر بزند.
این که کجا باید جنگید کجا باید صلح کرد کی وقت سکوت است و چه زمانی هنگام فریاد، چه وقت باید کار کرد و کی استراحت زمان پیش روی یا عقب نشینی چه موقع است در چه شرایطی باید شدت عمل نشان داد و چه زمانی هنگام نرمش و انعطاف است و… همه به زمان شناسی و حضور مناسب در زمان مربوط میشود. مقام معظم رهبری الله در سخنرانی های مختلف به نمونه هایی از لحظه نشناسی و لحظه شناسی مسلمانان اشاره می فرمایند که در ادامه برخی از آنان را نقل میکنیم
وقت شناسی در کلام رهبری الله
 توابین
کسانی در کوفه دلهایشان پر از ایمان به امام حسین علیه السلام بود؛ به اهل بیت محبت هم داشتند؛ اما چند ماه دیرتر وارد میدان شدند…. لحظه را نشناختند، عاشورا زمان آن کار را انجام ندادند.
عده توابین چند برابر عده شهدای کربلاست. شهدای کربلا همه در یک روز کشته شدند توابین نیز همه در یک روز کشته شدند؛ اما اثری که توابین در تاریخ گذاشتند، یک هزارم اثری که شهدای کربلا گذاشتند نیست به خاطر این که در وقت خود نیامدند؛ کار را در لحظه خود انجام ندادند؛ دیر تصمیم گرفتند و دیر تشخیص دادند»
تحریم تنباکو
 یکی دیگر از علمای زمان شناس میرزای شیرازی بود که فتوای به موقع تحریم تنباکو را داد. خیلی ها با این فتوا مخالفت کردند؛ ولی ایشان کار خودشان را کردند. مسئولان و نمایندگان باید بدانند حرفی که در مجلس میزنند با صحبتی که در سازمان ملل مقابل دشمن می کنند باید متفاوت باشد صحبتهایی که در لبنان و آمریکا میشود باید با هم فرق داشته باشد.
 صحبتهایی که سخنران با دانشجویان و اساتید میکند باید با سخنرانی برای روستاییان فرق داشته باشد؛ یعنی انسان باید موقعیت را درست تشخیص بدهد تا بتواند بهترین کار را انتخاب کند.

پروردگارا در این دوران که دوران بیداری اسلامی است

مارا جزو زمینه سازان ظهور حضرت ولی عصر قرار بده

question