دلایل تکریم امامزادگان

مقدمه
امامزادگان واجب التعظیم از نسل پیامبراکرم (ص) و فرزند ایشان محسوب می شوند.امامزادگان از نظر رتبه و جایگاه با یکدیگر تفاوت دارند، برای مثال ما امامزاده ای مانند حضرت معصومه(س) نداریم که پیش از تولدش سفارش زیارتش بیان شده باشد، لذا بالاترین امامزاده از فرزندان امام کاظم(ع) غیر از امام رضا(ع) حضرت معصومه(س) است.
دلایل
داشتن علم و دانش را یکی از دلایل تکریم امامزادگان است. حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) عالمی فقیه بودند که با چهار نسل به امام معصوم می رسند. ایشان محدث بودند و با نقل حدیث به آموزش قرآن کریم اهتمام داشتند.
دومین دلیل تکریم امامزاده مدح امام معصوم(ع) است. امام معصوم(ع) درباره حضرت عبدالعظیم(ع) می فرمایند: ثواب زیارت ایشان هم وزن با ثواب زیارت امام حسین(ع) است؛ امام سجاد(ع) فرمودند: در قیامت همه مردم به حال و رتبه عمویم عباس غبطه می خورند؛ بنابراین مدح امام معصوم باعث می شود رتبه امامزاده بالا برود. چهار امام معصوم به مدح و سفارش حضرت معصومه(س) پرداختند.
دلیل دیگر تکریم هزینه کردن امامزاده برای امام معصوم می باشد. حضرت عباس(ع) دستان خود را هزینه دفاع از امام معصوم کردند و یا حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به خاطر امام معصوم از دیار خود هجرت می کنند و به گسترش و ترویج مکتب اهل بیت(ع) می پردازند.
شهادت یکی دیگر از دلایل تکریم امامزادگان است. نقل احادیث یکی دیگر از اموری است که رتبه امامزادگان را بالا می برد، حضرت معصومه(س) محدث بودند. همچنین خیر بودن و کرامات امامزادگان دو دلیل دیگر برای تکریم این بزرگان به شمار می رود، کرامات حضرت معصومه(س) بر کسی پوشیده نیست و مردم از این بانوی بزرگوار کرامات بسیار مشاهده کردند.
مقام شفاعت
امامزادگان در قیامت مقام شفاعت دارند. امام صادق(ع) می فرمایند: تمام شیعیان می توانند به شفاعت حضرت معصومه(س) وارد بهشت شوند؛ حضرت معصومه(س) در بین امامزادگان شاخص هستند همچنین برای ایشان زیارتنامه بیان شده است.
حضرت معصومه(س) بسیار ولایت مدار بودند و این شاخصه سبب شد مقام و رتبه ایشان بالا باشد حضرت عبدالعظیم(ع) نیز ولایت مدار بودند، برای همین جایگاه ثواب ایشان بسیار بالا است.