ویژه نامه محتوایی انتخابات

در مقابل اختلاس ها و مشکلات فرهنگی و اقتصادی چگونه از نظام خود دفاع کنیم؟

نظام جمهوری اسلامی ایران یک صاعقه نیست که از آسمان آمده باشد و نیروهای آن نیز ملائک آسمانی نیستند بلکه خود ما هستیم بد یا خوب، ضعیف یا قوی، بصیر یا کوته بین نظام یک ساندویچ هم نیست که خریداری و خورده شود. بلکه یک هدف والا و اهدافی در راستای آن است و یک چارچوب است یک تشکیلات هدف دار و برنامه ریزی شده هست. مردم از هر قشر و مقامی که باشند بدنه را تشکیل می دهند. بدنه ای که تلاش میکند تا خود را به آن هدف برساند. در میان این بدنه همه گونه انسان یافت میشود از مؤمن گرفته تا کافر و منافق از متقی گرفته تا فاسق و فاجر از سالم گرفته تا بیمار و افلیج ….. همگان نیز طی نسل ها می آیند و می روند، امام خمینی (ره) نیز می رود دشمنان آشکار و پنهانش نیز رفته و خواهند رفت؛ اما نظام پابرجاست. چون اصولش درست است و مجموعه ی بدنه خواهان و مدافع آن است.

  1. در هیچ کجای دنیا به اندازه ی ایران همه چیز و همه کس و همه کار، به معنا و مفهوم «نظام» نیستند. اگر نام نظامشان را مثلاً جمهوری دموکراتیک گذاشتند و یا گفتند نظام اندیشه سیاسی و اعتقادی ما لیبرال دموکراسی است هیچ تخلفی را ناقض آن نمی دانند. هیچ گاه در آمریکا انگلیس فرانسه ….. قتل ،جنایت، جنگ، خفقان، نورم، بیکاری، اختلاس اختناق و….. خدشه ای به شاکله ی اصل نظامشان وارد نکرده است؛ اما در ایران از کراوات و پاپیون برخی آقایان گرفته تا ساپورت و مانتو و مدل آرایش مو و صورت برخی خانم ها را یک امر کاملاً سیاسی تلقی کرده و مقابل «نظام» می گذارند! خب این ضعف بینش و بصیرت سیاسی ما و قدرت تبلیغاتی دشمنان ماست.
  2. در کدام کشوری تورم بیکاری اختلاس و فساد مقامات، حتی اگر منجر به بازداشت زندان با اعدام آنان گردد یا اعتراض و اعتصاب مردمی، حتی اگر منجر به سرکوب خشونت بار پلیسی آنان گردد در مقابل اصل نظامشان قرار گرفته است؟ چرا در جمهوری اسلامی ایران حتی پیاز و گوجه فرنگی نیز به مثابه ی «نظام» تلقی می شود؟ در آمریکا و اروپا تقریباً ماهی یک اعتصاب و تظاهرات گسترده بر پا می شود و اغلب نیز به درگیری و خشونت پلیسی می انجامد اما در ایران اگر هزار نفر به خاطر اخراج با گرانی یا غیره اعتراض و اعتصاب کنند یک انقلاب دیگر فرض می شود و حتى ترامب مرکل نتانیاهو و… نیز وارد میدان می شوند.
  3. نه کسی کلاه بردار و جانی به دنیا می آید و نه به کسی تضمین داده شده که تا آخرین نفس حیاتش (علیه السلام باقی میماند خواه در نظام جمهوری اسلامی ایران باشد. یا نظام حکومت حضرت رسول (ص) و امیر المؤمنين (ع) ممکن است یک مسئول یک رئیس جمهور به رغم آن که سابقه خیانت یا مال اندوزی آن هم از منابع بیت المال نداشته و اتفاقاً خیلی هم مجاهد و مبارز بوده است. پس از رسیدن به قدرت در تکبر، حب جاه و ثروت خود خفه شود…. ممکن است یک حضرت آیت الله العظمی، فقط به خاطر یک عقده یا حسادت اندک با علاقه ی بیش از حد به همسر و فرزندانش یک بی بصیرتی ساده و انفعال در مقابل خویشان یا اطرافیان در دفترش تحت تأثیر قرار گرفته و حتی علیه اسلام تشیع و ولایت بایستد آیا کم داشتیم؟)، ممکن است یک جناب بسیار وزین تحصیل کرده در دانشگاه و حوزه خدمتگزار و…… با دو تا انتخاب و انتصاب و کمی کف و صوت و هو را کشیدن عده ای کم با زیاد خودش شیطان خطرناکی شود و….. پس تا دنیا هست و انسان زندگی میکند این امتحانات و ابتلائات وجود دارد مگر در زمان خود پیامبر و اهل بیت نیز نداشتیم از این موارد؟
  4. این ها و تمامی معضلات و دشمنی ها چه منبع و منشأ داخلی داشته باشند و چه خارجی، ضعف هایی هستند که مرتفع کردن آنها مستلزم دفاع از نظام است و از نظام دفاع می کنیم تا قدم به قدم این ضعف ها بر طرف شود و نظام به اهداف و آمالش نزدیک تر گردد. مملکت و نظام بیرون عین مملکت و نظام درون خود ماست. آیا ما با این همه ضعف و نادانی که در وجود خودمان هست دفاع از اسلام را کنار می گذاریم؟ یا آن که سعی میکنیم ضعف ها و گناهان خود را کنار بگذاریم تا بیشتر تجلی اسلام گردیم؟ آیا چون قوای نفس حیوانی در وجود ما هست و گاه بر قوای عقلانی نیز چیرگی هم دارد یکجا و ناامیدانه عقل را برای همیشه رها میکنیم و تسلیم نفس می شویم یا سعی میکنیم نفس را به بند کشیده و مهار کنیم و قوای عقلانی را بر مملکت وجود حاکم کنیم؟

بیرون هم همین است. عقل همان «ولایت است نفس همین قدرت و ثروت است و این جنگ همیشه ادامه دارد. اگر دفاع کردیم خودمان پیروز می شویم و اگر دفاع نکردیم و نا امیدانه تن به ذلت و شکست دادیم خودمان به هلاکت می افتیم.

question