حضور حداکثری در انتخابات مساوی است با تاثیر مستقیم بر سیاست خارجی و روابـط بین الملل ایران

افـزایـش مـشـارکـت در انـتـخـابـات بـا افـزایـش تـوانـمـنـدی سـیـاسـتگـذاری در عرصه داخلی و خارجی با تقویت پایه های دموکراسی و مـردم سـالاری نسبت مستقیم دارد. از طرفی حضور فعالانه مردم در انتخابات به نوعی انتخاب خط مشی ها و مسیر سیاستگذاری امـور کشور است که از زبان انتخاب شوندگان در معرض انتخاب قـرار میگیرد. حتی سیاستگذاری خارجی نیز بر اساس تمایل انتخاب کنندگان تعیین شده و نگاه و نظر و تمایلات آنهــا در شکل گیری کلیات آن تأثیر مستقیم دارد. همچنین این مسئله با تقویت پایه های دموکراسی در سیاست گذاری عمومی، به افزایش اعتبار بین المللی نیز منجر میشود. گسترش ارتباطات با عمده کشورهایی که پایه روابط بین الملل را توجه به حقوق بشر و آزادی انتخاب و مردم سالاری و دفاع از مظلومین و مستضعفین میدانند نیز از مواهب دیگر افزایش مشارکت در انتخابات اسـت. این حق تعیین سرنوشت و اعمال آن به وسیله مـردم با مشارکت در انتخابات که نشان انسجام وهمبستگی درونی جامعه است موجب اعتبار و آبرو برای سیاست خارجی و تعاملات بین المللی است. مشارکت مردم موجب همبستگی ملی، قدرت و استحکام در عرصه سیاست خارجی و افزایش قـدرت ملی، منطقه ای و بین المللی میشود. از سوی دیگر ، حضور حداکثری بر تغییر حاکمان بر سیاست خارجی یک کشور تاثیر میگذارد. در واقع مردم، نظرات و دیدگاه های خود را با انتخاب مسئولان و حاکمان به وسیله انتخابات در تغییر و یا تداوم سیاست ها بیان میکنند. به طور کلی، مشارکت فعال مردم در انتخابات میتواند تاثیر قابل توجهی بر تعاملات و سیاست خارجی داشته باشد و باعث بهبود روابط کشور با جامعه بین المللی شود. در واقع، نتایج انتخابات میتواند به عنوان یک ابزار برای تغییر سیاست های خارجی کشور و افزایش یا کاهش قدرت ملی استفاده شود و این تغییرات در زمینه های ذیل میتواند باشد:

۱ . تغییر در نگرش سیاسی: نتایج انتخابات ممکن اسـت باعث تغییر در نگرش سیاسی کشور شـود. نمونه ای از ایـن تغییرات، برگزاری انتخابات در کشورهای مردم سالار است که میتواند باعث تغییر در سیاست های خارجی کشور شود.

.۲  تغییر در مجریان: نتایج انتخابات ممکن است باعث تغییر در مجریان کشور شود. مجریان جدید ممکن است سیاست های جدیدی را در قبال کشورهای دیگر برقرار کنند و این باعث تغییر در سیاست خارجی کشور شود.

.۳  تأثیر گروه های فعال: نتایج انتخابات ممکن است باعث تأثیر گروه های فعال در سیاست خارجی کشور شود. برای مثال، گروه های لابی ممکن است با تأثیر در نتایج انتخابات، توانایی خود را در تغییر سیاست های انتخابات، به وقت ایران ۴۹  خارجی کشور نشان دهند. بنابراین، انتخابات میتواند به عنوان یک فرصت برای تغییر سیاست های خارجی کشور در نظر گرفته شود.

انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایـران، تاثیر قابل توجهی بر سیاست خارجی دارد. انتخابات، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی به عنوان دو نهاد مهم در تصمیم گیری های سیاسی و سیاست خارجی کشور دارای نقش مهمی هستند. در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شـورای اسلامی، مردم ایران به عنوان رای دهندگان، با انتخاب نمایندگان خود، تاثیر بسیاری بر سیاست خارجی کشور میگذارند. بــه طـــور کـلـی، انـتـخـابـات مــیتــوانــد بــه عــنــوان یــک فـاکـتـور تـاثـیـرگـذار در تصمیم گیری های دولت و سیاست خارجی کشور محسوب شود.

question