کمی به نمونه های آزادی در غرب توجه کنید:
۱. در جشنواره کن “الرس فون تریر” در نشست خبری گفت: “ضدیهود
نیسـتم؛ امـا اسـرائیل مـوی دمـاغ اسـت”، بلافاصلـه جشـنواره طـی
بیانیـه ای او را “عنصـر نامطلـوب” خوانـد و از جشـنواره اخراجش کرد و با
تهدیـد مجبـور بـه عذرخواهـی شـد.
۲. “جینا کارانو” بازیگر جنگ ستارگان و سومین بوکسور زن دنیا به خاطر توئیتی در نقد هلوکاست اخراج شد.
۳. “مـل گیبسـون” کارگـردان مشـهور، بـه خاطـر انتقـاد از رفتـار یهودیـان کنـار گذاشـته شـد.
۴. “کلـت کلـر” صاحـب ۵ مـدال المپیـک بـرای آمریـکا بـه خاطـر شـرکت در
اعتراضـات کنگـره، بـه ۳۰سـال زنـدان محکـوم و برای همیشـه از تیم ملی
کنار گذاشـته شـد.
۵. توئیتر در دی ماه ۱۳۹۹ اکانت ترامپ و ۷۰ هزار طرفدارش را مسدودکرد.
۶.کمیته انضباطی فدراسـیون فوتبال فرانسـه “ادریسـا گوئیه” بازیکن تیم
پاری سـن ژرمن را بـه خاطـر حمایت نکـردن از همجنس گرایی احضار کرد.
مـردی کـه بـا اتومبیـل روی پرچـم همجنس بـازان نقاشـی شـده کـف
تقاطـع، رد لاسـتیک انداختـه بـود بـه ۵ سـال زنـدان و ۱۲۰۰۰ دلار جریمـه
محکـوم شـد.
۷. باشگاه بارسلونا “عبدالصمد ازازولی” بازیکن خود را مجبور به حذف استوری های اینستاگرامش در حمایت از حقوق فلسطینی ها کرده است.
۸. یوتیـوب، مصاحبـه “تولسـی گابـارد” نماینـده کنگـره بـا فاکس نیـوز را که
در آن بایـدن و هیلاری کلینتـون را به برافروختن جنگ در افغانسـتان و تحریـک اوکرایـن علیـه روسـیه متهم کرده بـود، حذف کرد.
۹. انـدی اسـتون، سـخنگوی “شـرکت متـا” گفـت کـه متـا به طـور موقـت ممنوعیـــت تحریـــک بـــه خشـــونت علیـــه ارتـــش روســـیه و نـــه علیـــه غیرنظامیـــان روســـی را لغـــو کـــرده اســـت.
۱۰. نیوزویـک: بـه دلیـل اینکـه بنگالدش در سـازمان ملل علیه روسـیه رأی نـداده، لیتوانـی اهـدای نیم میلیـون واکسـن بـه این کشـور را لغو کرد.
۱۱. کانـادا یـک نـوع سـیب زمینی سـرخ کرده کـه تلفـظ اسـمش شـبیه بـه نـام رئیس جمهـور روسـیه یعنـی “پوتیـن” بـود را تـا اطلاع ثانـوی از منـو برداشـت.
۱۲. دانشـگاه میلان بیـوکا در راسـتای تحریـم روسـیه درس ادیـب بـزرگ روسـی، داستایوفسـکی را حـذف کـرد!
۱۳. “ووپـی گلدبـرگ” مجـری برنامـه گفتوگومحـور View The در شـبکه ABC آمریـکا در پـی اظهاراتـش دربـاره هولوکاسـت بـه مـدت دو هفتـه از کار تعلیـق شـد. او تنهـا گفتـه بـود کـه هولوکاسـت ادعایـی یهودیـان، ارتباطـی بـا تبعیض نـژادی نداشـته اسـت.
۱۴. “خانـم فاطمـه انـوری”، معلـم ایرانـی در اسـتان کبـک کانـادا، بـه خاطـر داشـتن روسـری از تدریـس منـع شـد.
۱۵.”برنـا الچیـن” سـلبریتی معـروف ترکی ای گفته که بـرای ادای توضیحات احضار شده است؛ چون در صفحه شخصیاش بیان کرده که “گیلاس گران است”!
۱۶. چنـد روز بعـد از هجـوم طرفـداران “دونالـد ترامـپ” – رئیس جمهـور آمریکا – به کنگره، بعضی از عوامل خشونت ها در ساختمان “کاپیتول هیل” از سـوی پلیس فدرال آمریکا شناسـایی شـدند. تصاویر آنها در شـبکه های اجتماعـی منتشـر شـد و همزمـان بـا شناسـایی ایـن افراد در بحران روز چهارشنبه در کنگره، از کار خود اخراج یا در حال اخراج شدن بودنـد و مشـاغل خـود را تـرک کردند.
کشورهای مدعی آزادی هرگاه تاج و تخت خود را در خطر ببینند معنای آزادی را عوض کرده و به بدترین صورت با مخالفان برخورد می کنند.
- برای مثال در کشور ترکیه در سال ۲۰۱۶ کودتای نافرجامی اتفاق افتاد. دولت وقت ترکیه پس از کودتا ۳۰ استاندار (از ۸۱ استان در کل کشور)، ۲۷۴۵ قاضی و دادستان (توام با ضبط دارایی نقدی، خانه و املاک ایشان به نفع دولت) ۱۷۵۵ رئیس و معاون رئیس دانشگاه، ۴۹۲ نفر از کانون مذاهب، ۳۰۰ کارمند وزارت امور اجتماعی، ۲۷۵ کارمند دفتر ریاست جمهوری، ۲۵۴ کارمند وزارت ورزش و جوانان، ۴۸۱ کارمند وزارت اقتصاد، ۱۸۰ کارمند اطلاعاتی، ۲۱۷۰۰ معلم غیر دولتی، ۱۵۲۰۰ معلم و کارمند وزارت فرهنگ، ۱۳۰۰ کارمند وزارت کار و ۹۰۰۰ کارمند وزارت داخله را اخراج کرد و تمامی آکادمیسین ها را تا اطلاع ثانوی ممنوع الخروج اعلام نمود. دولت ترکیه تا تاریخ ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۶، بیش از ۱۸۰۰۰ نفر را دستگیر و زندانی کرده که از این تعداد ۷۵۰۰ نفر ارتشی و ۱۴۰ نفر قاضی دیوان عالی کشور هستند. در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۶ دولت حکم جلب و حبس ۴۲ روزنامه نگار معروف را صادر کرد. همچنین دولت ترکیه تا تاریخ ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۶ گذرنامه بیش از ۵۰۰۰۰ نفر را باطل کرد تا نتوانند کشور را ترک کنند.
مناسب است این برخورد را با برخورد جمهوری اسلامی با فتنه عظیم سال ۸۸ مقایسه کنیم:
- جمهوری اسلامی به پیروی از مکتب امیرالمؤمنین که در جنگ جمل یکی از سران فتنه را که در مقابل امام ایستاده بود مورد عفو قرار دادند. تنها اقدامی که برای سران فتنه در نظر گرفت حصر خانگی بود. سعه صدر بی نظیر جمهوری اسلامی تا بدان جا پیش رفت که بسیاری از کسانی که در سال ۸۸ از فتنه حمایت کردند چهار سال بعد مهم ترین پست های حکومتی را در جمهوری اسلامی به دست گرفتند.