- در حال حاضر مطالب زیادی در نشریات و روزنامه ها هم چنین خبرگزاری ها و سایتهای رسمی متعدد منتشر می شود که در نقد و اعتراض به سیاستهای کلان نظام و به شخصیتهای عالی آن است و با این حال برخوردی با منتقدان صورت نمیگیرد. طبعاً وضعیت پیام رسانها آزادتر از نشریات و سایتهاست از جهت فرهنگی نیز چنان که در بند قبل اشاره شد – وضعیت برخی سکوهای داخلی (روبینو) به گونه ای است که عده ای حیرت زده شده اند و به محتوای ناسالم آن معترض اند
- بدیهی است انتقاد با نشر اکاذیب شایعه تهمت و عناوین مجرمانه متفاوت است و به صورت طبیعی، طبق قوانین همه کشورها چنین اقداماتی چه در مواجهه حضوری و چه در روزنامه یا سایت یا شبکه اجتماعی موجب پیگرد قضایی میشود. از سوی دیگر جمهوری اسلامی موظف است زمینه آزادی را در چارچوب شرع و قانون مهیا کند و هرگز مجاز نیست به اسم آزادی فساد و فحشا نشر داده شود.
- آیا در سکوهای خارجی آزادی سیاسی وجود دارد؟ در سالهای اخیر به اندازه ای محتوا و صفحات ایرانی در عرصه دین و ارزشهای انقلابی در برخی از این سکوها به ویژه اینستاگرام مسدود شده است که ادعای آزادی بیان و رسانه در آنها ادعای مضحکی است.
- به نظر میرسد نگرانی های مطرح شده درباره رعایت نشدن آزادی و حریم خصوصی کاربران در سکوها و پیام رسانهای داخلی را جریانی تولید و ترویج میکند که سنگ اندازی در مسیر توسعه آنها را در دستور کار داشته است و این موضوع دغدغه جدی عموم مردم نیست. با این حال در خور ذکر است غیر از وجود قوانین عمومی آیین نامه ای در خصوص شبکه های مجازی و پیام رسانهای داخلی در حال تنظیم است.