نظام جمهوری اسلامی با سیاست گذاریهای دقیق و به همت مردم خود پس از گذشت ۴۳ سال در حوزه های بسیاری به جایگاه های رفیع دست یافته است.
دکتر سعید جلیلی دبیر سابق و نماینده فعلی مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تعریف میکنند؛
پرودی، نخست وزیر سابق ایتالیا بود و جدای از آن دارای دکترای اقتصاد و نظریه پرداز توسعه بود. مدتها پیش به تهران آمد و با من ملاقات کرد پرودی در آن دیدار میگفت سی سال است که مسائل ایران را دنبال میکنم و میبینم کشور شما در چه وضعیتی است. اما آن چه اهمیت دارد این است که شما فقط مقاومت نکرده اید پیشرفت هم کرده اید این فقط حرف پرودی نبود این تعابیر را سران بعضی از کشورهای اروپایی هم در دیدارهای خود به صراحت بیان می کردند. گاهی هم میگفتند: اگر فشاری که به شما وارد می شود به دولت ما وارد میشد شش ماه هم نمیتوانستیم دوام بیاوریم شما سال هاست که هم مقاومت میکنید و هم پیشرفت. انگار آنها هم می فهمیدند این انقلاب از جنس دیگری است.
- اینجا ایران است، کشوری که رتبه ۱۰ دنیا از نظر طراحی ساخت و پرتاب ماهواره متعلق به اوست.
- اینجا ایران است، کشوری که رتبه ۲ دنیا در حوزه سلولهای بنیادین متعلق به اوست.
- اینجا ایران است، کشوری که زمان دفاع مقدس، حتی اجازه واردات سیم خاردار نداشت؛ اما امروز نه تنها خود مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات نظامی مانند پهپاد، زیر دریایی، ناوشکن، موشک های رادارگریز، کروز، بالستیک و…. است، بلکه با حمایت ایران، مردم فلسطین نیز که تا چند سال پیش با سنگ مقابل رژیم غاصب صهیونیسم ایستادگی میکردند امروزه دارای پدافند بوده و با موشک به گستاخی های این رژیم متخاصم پاسخ میدهند.
- اینجا ایران است، کشوری که بر حسب قدرت توپخانه، رتبه ۶ دنیا، بر حسب تعداد کشتیهای زیر دریایی رتبه ۵ دنیا، همچنین برحسب ناوگان تانکهای جنگی رتبه ۷ دنیا و…. را داراست و به معنای واقعی در عرصه نظامی به یک ابرقدرت تبدیل شده است.
- اینجا ایران است، کشوری که نه تنها استقرار تعداد کثیر پایگاه های نظامی آمریکایی در اطراف مرزهای آن که حتی فاصله برخی از این پایگاه ها به کمتر از ۲۰۰ کیلومتر با شهرهای ایران می رسد، خدشه ای به امنیت داخلی آن وارد نمیکنند؛ بلکه، او میتواند مهم ترین پایگاه آمریکا در منطقه – عین الاسد – را با خاک یکسان کند.
- اینجا ایران است کشوری که ۴۰ سال پیش ناامن ترین کشور دنیا بود به طوری که فقط در بین سالهای ۱۳۶۰-۱۳۶۱ ه. ش ۱۷۰۰۰ نفر
- در شهرها و روستاهای آن ترور شدند؛ در حالی که امروزه به امن ترین کشور دنیا در ناامن ترین منطقه کره زمین تبدیل شده است.
- اینجا ایران است کشوری که ۴۰ سال پیش حتی جزء ۵۰ کشور اول دنیا در تولید علم هم نبود اما اکنون رتبه ۱۵ دنیا در تولید علم را دار است.
- اینجا ایران است، کشوری که پیش از انقلاب در مقالات پراستناد دنیا جایگاهی نداشت، اما در حال حاضر ۳.۱ درصد این مقالات نوشته نخبگان و دانشمندان ایرانی است و ۵ درصد مقالات داغ دنیا توسط ایرانیان نوشته میشود.
- اینجا ایران است کشوری که ابتدای پیروزی انقلاب، حتى جزء ۳۰ کشور اول دنیا بر اساس تعداد اختراعات ثبت شده نبود اما امروزه هفتمین کشور دنیا در این حوزه است.
- اینجا ایران است،کشوری که نرخ ثبت نام در مدارس ابتدایی آن در پیش از انقلاب ۵۹٫۳ درصد بوده در حالی که امروزه ۹۹٫۲ درصد کودکان ایرانی در مدارس ابتدایی تحصیل میکنند.
- اینجا ایران است کشوری که از نظر رشد درصد باسوادان بالای ۱۵ سال در بعد از انقلاب اسلامی جایگاه اول جهان را داراست . اینجا ایران است کشوری که میزان رشد تحصیل در افراد بالای ۱۵ سال آن حدوداً برابر میانگین جهانی است.
- اینجا ایران است، کشوری که به گزارش WEF رتبه یک دنیا در بحث برابری نسبت دختر به پسر در تحصیلات ابتدایی را داراست.
- اینجا ایران است، کشوری که نرخ بیسوادی زنان آن از ۷۰ تا ۸۰ درصد در سال ۱۳۵۴ ه.ش به کمتر از ۱۰ درصد در سال ۱۳۸۹ ه ش کاهش یافته است.
- اینجا ایران است کشوری که نسبت پزشکان متخصص زن در آن از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد رسیده است.
- راینجا ایران است کشوری که اهمیت به بانوانش تا جایی است که رشد فوق تخصصین زنهایش بیش از ۱۲ برابر بوده است؛ در حالی که رشد آقایانش ۳ برابر بوده است.
- اینجا ایران است، کشوری که رتبه ۱۱ دنیا از نظر کاهش مرگ و میر در نوزادان در هر ۱۰۰ هزار نوزاد طی بازه ۱۹۹۰ – ۲۰۱۵ م.)، متعلق به اوست.
- اینجا ایران است، کشوری که رتبه ۱۰ دنیا از نظر رشد در شاخصه امید به زندگی متعلق به اوست.
- اینجا ایران است، کشوری که در بین ۲۰ کشور پایین دنیا از نظر نرخ خودکشی قرار دارد.
- اینجا ایران است، کشوری که ۴۰ سال پیش به گزارش بانک جهانی ۴۶ درصد مردمش زیر خط فقر بودند اما در سال ۱۳۹۲ ه . ش به ۸٫۱ درصد رسید که متأسفانه در دوران دولت غربگرای تدبیر و امید آمار فقر به شدت افزایش یافته است.
- اینجا ایران است، کشوری که در طول ۴۰ سال به گزارش بانک جهانی ضریب جینی فاصله طبقاتی خود را تا ابتدای سال ۱۳۹۲ ه .ش. کاهش داد.
- اینجا ایران است، کشوری که پیش از انقلاب مصرف کالری روزانه آن طبق برآورد سازمان ملل متحد در دهه ۱۹۵۰ میلادی (۱۳۳۰ ه. ش) برای هر بزرگسال روزانه کمتر از ۱۸۰۰ کالری یعنی پایین تر از تمامی مناطق فقیر نشین خاورمیانه بود در حالی که در حال حاضر میزان سرانه عرضه روزانه کالری در آن بیش از ۳۰۰۰ کیلوکالری به ازای هر نفر یعنی بالاتر از میانگین دنیا است. . اینجا ایران است کشوری که بیشترین رشد در شاخصه توسعه انسانی (HDI) در این ۴۰ سال متعلق به اوست.
- اینجا ایران است، کشوری که در بین کشورهای تولید کننده انرژی در تولید گاز طبیعی رتبه سوم دنیا و در تولید انرژی الکتریکی با ۱۲ پله ارتقا و ۱۴ برابر شدن رشد از سال ۱۹۹۰ میلادی تاکنون رتبه سیزدهم دنیا را کسب کرده است.
- اینجا ایران است، کشوری که رتبه ۷ دنیا از نظر رشد در جذب گردشگر طی بازه ۱۹۹۰ – ۲۰۱۸ م. متعلق به اوست. . اینجا ایران است کشوری که مشارکت مردمش در کمک به همنوع خود به جایی رسیده است که از ۴۰ گروه جهادی در زلزله بم به ۲۵۲۰ گروه جهادی در زلزله اخیر کرمانشاه و سیل پل دختر رسیده است که برخی از آنان برای اعزام هیچگاه نوبتشان نشد.
- اینجا ایران است، کشوری که مشارکت مردمش در فعالیتهای نیکوکاری به طور چشمگیری افزایش یافته است؛ به طوری که فقط مبلغ جمع آوری شده توسط مردم در جشن عاطفه های شهریورماه سال ۱۳۹۸ شمسی ۴۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است که نسبت به سال قبل خود ۱۴ درصد افزایش داشته است.
- اینجا ایران است، کشوری که پادشاه آن در دورانی برای گوش دادن به رادیو باید از انگلیس اجازه میگرفت در حالی که امروزه، رهبر آن خطاب به فرستاده ویژه رئیس جمهور وقت آمریکا می گوید: “من ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی دانم. “
مهم ترین دلیلی که ایران اسلامی موفق شد در حوزه های مختلف به چنین دستاوردهایی برسد، اعتماد به ظرفیت داخلی و نیروی جوانان مؤمن انقلابی بود و در هر حوزه ای که سرعت پیشرفت کم بوده و یا متوقف شده است، حضور غربگرایان پرمدعا به وضوح قابل مشاهده است.
در ادامه به چند مصداق به عنوان نمونه از ماجرای حصول این پیشرفت ها در حوزه های مختلف اشاره میکنیم:
- یکی از مدیران ارشد شرکت صنایع الکترونیک تعریف میکند ایران چهل و سومین کشور از کشورهای دارای ماهواره بود. فعالیت ماهواره ای مان را با هند شروع کردیم اما با دخالت رژیم صهیونیستی به نتیجه نرسید و هند کنار کشید. بعد از آن با روسیه همراه شدیم؛ یک همراهی پر از تحقیر زمانی که ما حتی آرزو داشتیم ماهواره را از نزدیک ببینیم، روس ها مدل مهندسی ماهواره را از فاصله چندمتری نشانمان دادند که نکند ما با لمس ماهواره شان به جنس و ساختمان اجزایش پی ببریم
مشاور خارجی هم که ممنوع بود چون هدف این بود که ماهواره را بومی طراحی کنیم و در کنار این خارجی ها زمان انجام کار را خیلی طولانی میکردند به صداقتشان هم اعتماد نداشتیم و این بود که فهمیدیم باید روی پای خودمان بایستیم ،زمانی از روسها می پرسیدیم ما کی میتوانیم ماهواره بسازیم؟ و جواب میشنیدیم تا ۳۵ سال دیگر هم نمیتوانید و اگر هم بسازید خودتان نمیتوانید پرتابش کنید ما هم که به هیچ وجه برایتان پرتاب نمی کنیم، ولی ما توانستیم خودمان ماهواره بسازیم و خودمان هم آن را پرتاب کنیم. یادم هست بعد از پرتاب اولین کسانی که تماس گرفتند و تبریک گفتند روسها بودند در حالی که لحنشان با ما عوض شده بود و خبری از تحقیرشان نبود کشوری که زمان جنگ نمی توانست نارنجک بسازد شده بود نهمین کشور دارای پرتابگر ماهواره به فضا.
و یا در بحث دستاوردهایی که پژوهشگاه رویان در شاخه علوم پزشکی برای ایران به ارمغان آورده است دکتر محمد حسین نصر روایت میکند:
“بیش از ۴۰ سال پیش بود که لوئیس براون متولد شد و خبر تولدش توی دنیا پیچید لوئیس اولین بچه لقاح آزمایشگاهی دانشگاه کمبریج انگلستان بود و تولدش حرکتی بزرگ و نوید آور برای زوجهای نابارور بود بعد از آن بود که خیلی از زوج ها روانه انگلستان میشدند تا حدود دویست هزار دلار هزینه کرده و شانس ۱۰ درصدی شان را برای فرزندآوری امتحان کنند. ابتدای سال ۷۰ آقای کاظمی آشتیانی پژوهشگاه رویان را پایه گذاری کرد تا در تهران مرکز پژوهشی – تحقیقاتی در زمینه ناباروری ایجاد کند. هم زمان من از دانشگاه کمبریج انگلستان به ایران آمدم جزو اولین نفراتی بودم که جنین شناسی با رویکرد نازایی را خوانده بودم اما در شهر کرد زبان تدریس میکردم، چون محلی برای رشته و کار من نبود. بعد از مدتی دکتر آشتیانی من را به تهران دعوت کرد، برای شروع همکاری این همکاری سالها بعد موجب پایه گذاری مرکز ناباروری اصفهان شد. سال ۱۳۹۵ رویان اصفهان جشنی با هزاران فرزندی که از این روش به دنیا آمده بودند برگزار کرد نتیجه همکاری من و دکتر روز قشنگی را رقم زده بود؛ هر چند دکتر دیگر در میان ما نبود”
در بحث تولید دارو نیز جمهوری اسلامی توانست با اتکا به ظرفیت های داخلی افتخارات بزرگی کسب کرده و از خروج ارز بسیار زیادی از کشور جلوگیری کند؛ داروهای بیماران ام اس از این جمله اند.
دکتر هاله حامدی فر میگوید:
“داروهای بیماران ام اس کمیاب بودند و گران ارزبری زیادی هم برای کشور داشت و این بود که تصمیم گرفتیم تولیدشان کنیم سال ۱۳۹۱ تحریم ها به اوج رسیده بود و داروها کمیاب تر از همیشه سیناژن توانست سینووکس و رسیژن را وارد بازار کند. دو دارویی که بیماران ام اس را با یک ششم هزینه قبلی نجات میداد تولید این دارو افتخاری برای جامعه پزشکی کشور بود. “
یکی دیگر از ابعاد پیشرفت جمهوری اسلامی در حوزه نظامی است که به عنوان نمونه میتوان به ساخت سریع ترین شناورهای سطحی نظامی در اوج تحریم ها اشاره کرد.
سردار علی فدوی تعریف میکند :
“قایق هایی میخواستیم کوچک تر و سریع تر؛ مثل شناور بلیدرانر انگلیسی بلیدرانر قایق تندروی مسابقه ای بود و رکورددار سرعت در کلاس وزنی اش از وقتی تهدیدهای دریایی زیاد شده بود این قایق توجه مان را جلب کرد. با نیازهای دریایی ما مطابق بود تقاضای خریدش را کردیم اما به صورت رسمی به ما نفروختند و مجبور شدیم از مسیرهای غیر معمول قایق را دنبال کنیم. اوایل سال ۱۳۸۸ از طریق فدراسیون قایقرانی آن را خریدیم و واسطه ای در آفریقای جنوبی قایقها را به کشتی حمل کالا تحویل داد تا به ایران برسد کشتی حامل بلیدرانر بیشتر راه را آمده بود که ناو جنگی آمریکایی جلوی راهش قرار گرفت. نیروهای امنیتی آمریکا دیر خبردار شده بودند؛ اما در اقیانوس هند به کشتی رسیدند. ناو آمریکایی نزدیک کشتی آمد و تلاش زیادی کرد تا قایقها به آبهای ایران نرسد؛ اما کشتی به ۶۵ کیلومتری کشور رسیده بود و با کمک یگان اسکورت نیروی دریایی سپاه به آبهای ایران رسید. دستور به ناو آمریکایی هم ابلاغ کردیم باید منطقه را ترک میکرد.”
تنها قابلیت بلیدرانر انگلیسی مسابقات قایقرانی بود؛ اما متخصصان ما در صنایع دریایی آن را به شناوری با قابلیت حمل راکت اندازهای دریایی ۱۰۷ میلیمتری ۱۱ لوله ای پایدار شده رادار جست و جوی دریایی با برد حدود ۳۰ کیلومتر و تیربار ۷,۱۲ میلیمتری تبدیل کردند. این شناور بعدها به پرتابگرهای موشک و اژ در هم تجهیز شد و به طور گسترده در خدمت واحدهای عملیاتی در تمام آبهای جنوبی ایران قرار گرفت.
حداکثر سرعت شناورهای آمریکایی ۳۱ نات است اما متخصصان ما توانستند به جای بلیدرانر شناوری با سرعت ۸۰ نات بسازند. شناوری که سریع ترین شناور سطحی نظامی جهان لقب گرفت.
البته نکته بسیار مهم و حائز اهمیت در بحث دستاوردهای ۴۰ ساله این است که ما هنوز راه بسیاری را در پیش داریم و همچنان در ابتدای راه هستیم مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب می فرمایند:
” بی شک فاصله میان بایدها و واقعیتها همواره وجدانهای آرمان خواه را عذاب داده و میدهد اما این فاصله ای طی شدنی است. و در چهل سال گذشته در مواردی بارها طی شده است و بیشک در آینده با حضور نسل جوان مؤمن و دانا و پرانگیزه با قدرت بیشتر طی خواهد شد. “