بیمۀ رایگان ۵ میلیون نفر،پوشش بیمه‌ ای برای درمان ناباروری وبیماران صعب‌العالج- شماره ۷

در حوزه درمان با مصوبه مجلس یازدهم باید سه دهک پایین جامعه به صورت رایگان و غیر حضوری تحت پوشش بیمه قرار میگرفتند که دولت نیز با اجرای به موقع حدود ۵ میلیون نفر را تحت پوشش بیمه قرار داد.

هزینه های سرسام آور درمان برخی از بیماریهای خاص و صعب العلاج موجب آشفتگی و گاه از هم پاشیدگی برخی از خانواده های بیماران می شد. بر همین اساس مجلس یازدهم کارت سلامت برای بیماران صعب العلاج به منظور رایگان شدن درمان این افراد در نظر گرفت تا خانواده این افراد به جز دغدغه بیماری عزیز خود دغدغه ای در خصوص هزینه های درمان نداشته باشند. همچنین با مصوبه مجلس صندوق حمایت از بیمارن صعب العلاج و خاص برای پرداخت تسهیلات به این بیماران ایجاد شد.

همچنین طبق آمارهای رسمی ۲۰ درصد از زوج های کشور نابارور هستند و تا قبل از قانون حمایت از خانواده درمان باروری مشمول هیچ بیمه ای نمی شد؛ بنابراین مجلس یازدهم در این قانون تصویب کرد ۹۰ درصد هزینه های درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.

از دیگر اقدامات مجلس یازدهم اختصاص یک واحد درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده برای بهداشت و درمان مناطق محروم و خدمات درمانی بود. این اعتبار توسط خزانه کشور به وزارت بهداشت پرداخت نمی شد که پس از جلسه نظارتی مجلس و پیگیریهای بعد آن ظرف مدت یک ماه این مبلغ به حساب وزارت پرداخت شد و فرایند پرداخت مستقیم آن در حال اجراست و از این محل رقم بسیار خوبی برای حوزه بهداشت و درمان در مناطق مختلف کشور تأمین میشود از مشکلات مردم در این مدت کمبود دارو بود مجلس یازدهم همچنین برای رفع مشکلات دارویی کشور لایحه بودجه ۱۴۰۲ کشور را اصلاح و اجازه استفاده از ارز ترجیحی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی را داد تا بازار آن کنترل شود و همچنین برای پیگیری کمبود دارو در داروخانه ها در حد اختیارات خود، چندین جلسه نظارتی برگزار کرده است (البته باید تصریح کرد که دولت در این مسئله مشکلات جدی داشته و با جدیت خود دولت بیشتر آن ها حل شده است.)

question