رئیس جمهور در معدن
در طــول یک ســال که من معاونت اجرایی بــودم و سفرهای استانی را ترتیب میدادیم، خراسان جنوبی اولین استانی بود که در دوران کرونا به آن سفر کردیم. حاجآقا رئیسی بعد از اینکه امامزاده و قبور شهدا را زیارت کرد، همراه با کارگران، به داخل معدن زغالسنگ آن منطقه رفت و پای حرف دلشان نشست. ما هم موظف شدیم طی یک ماه، تمام مشکلات کارگران آن معدن و بقیه معدنها را مرتفع کنیم.
عجیبتر از معدن زغالسنگ، سفر حاجآقا رئیسی به روستایی در ١٥ کیلومتری مرز افغانستان به نام لانو بود.
اولین استانی که سرزده به آن سفر کردیم، خوزستان بود. تعداد شرکتهای پیگیر آب اهواز از چند شرکت به ١٤٠ شرکت رسید و ١٥٠٠ میلیارد تومان برای ساماندهی وضعیت آب آن منطقه تخصیص داده شد.[۱]
آخرین هفته
به جز سفرهای استانی که خودش راه میافتاد و میرفت حــالوروز مردم را از نزدیک مــیدیــد، نظارتهای ستادی هم داشــت. مثلا بــرای سرکشی، آخرین سهشنبه رفت وزارت فناوری اطلاعات.
هفته آخـــر، بــرنــامــه کــــاریاش حسابی فــشــرده بـــود. صبح سهشنبه قـــرار بود ببینمشان. خیلی خسته بود. گفتم چرا اینقدر خستهاید؟
گفت: »دیشب نخوابیدم، همه کارتابلهایم را با خودم بستم که صفر کنم که هیچ نامهای نماند.« گفتم حاجآقا مگر روز را از شما گرفتند؟
گفت: «نه نمیشود، باید انجامشان دهم».
یادم هست که شب قبلش هم پایش تاول زده بود و از درد نتوانسته بود بخوابد. با همان خستگی نشست و من رفتم پای تخته ایستادم و مثل همیشه شروع به توضیح دادن کردم.[۲]
رئیسی رئیسِ ساکن نبود!
بنده ارتباط مستقیمی با مرحوم رئیسی نداشتم و اطلاعی هم از کارنامه پیش از دولت ندارم. اما این را میدانم که در دولت چهرهای بسیار پرتلاش از خودشان به جای گذاشتند.
ویژگی بارز [شهید] رئیسی بهعنوان رئیس دولت، این بود که ساکن نبود و در میدان، حضوریهمیشگیداشت کهمیتوانبهسفرهایپرشمار استانیاشاره کرد.
اینکه بعد از حضور در دولت تقریبا به همه استانها رفتند، نشان از توجه به مشکلات و کمبودهای مردم داشت و در واقع رئیس ساکن نبود.
همچنین پرکاری و جدیت در اداره امور، در ایشان برجسته بود. و اگر وعدهای داد که عملی نشد، به دلیل شرایط حاکم بر کشور بود و به همین دلیل در بخشی از زمینهها نتوانست به اهدافش برسد.[۳]
سِرُم درمانی
مجری برنامهای بودم که آقای رئیسجمهور هم در آن حضور داشت. مشغول اجرای برنامه تشکر و تقدیر بودم و به نوبت اسامی را میخواندم.
محافظ حاجآقا آمدند و گفتند سریعتر برنامه را جمع کنید. من هم گفتم: «لطفا در کار ما دخالت نکنید. برنامه تقدیر آدابــی دارد و نمیشود سریع اسمها را بخوانم».
محافظ ایشان گفت: »آقــا؛ جناب رئیسجمهور تــازه از زیر ســرم آمــدهانــد. سه جلسه دیگر هم بعد از این مراسم دارنــد. ایشان جلسات رو کنسل نکردند به خاطر احترامی که برای جوانها قائل هستند. حالا محبت کن اسامی را زودتر بخوان».
من گفتم: «چشم خوب زودتر بگو برادر!»
من سریعتر خــوانــدم. دقــت که کــردم دیــدم آثــار ضعف در چهره ایشان واقعا مشخص است اما اصلا به روی خودشان نمیآوردند.[۴]
عبادت و راه انداختن کار مردم
یک شب حاجآقا رئیسی به مسجد جمکران رفت، اعمال را که انجام داد، مردم دورش را گرفتند. تا ساعت یک نیمه شب مشغول شد. ساعت هفت فردا صبح هم در ایلام حضور داشت. نگران شدم و گفتم مراقب سلامتیتان باشید.[۵]
تنها کار رئیس جمهور
در جلسات شورای عالی امنیت ملی، خیلی با حاجآقا رئیسی مشورت میکردیم.
در سفر جاسک، هوا بسیار گرم بود و حاجآقا رئیسی بــدون آب و غذا مشغول رسیدگی به امــورات مردم بود. بعد از تذکر همراهان، ایشان گفته بود: ما نباید یک دقیقه را هم برای خدمت به مردم از دست بدهیم. طوری با مردم در مسجد جامع گرم گرفته بود که انگار اصلا از صبح کار دیگری نداشته است.
علاقهاش به مردم و علاقهاش به پیش برد کار انقلاب و نظام و اینکه با سرعت عقب ماندگیها جبران شود را در همه رفتار ایشان میدیدیم.[۶]
عامل نشاط رئیس جمهور
همواره خندان و خوش انرژی بود. نه فقط مقابل دوربین و اصحاب رسانه!
نشاطی که اول صبح در چهره ایشان هویدا بود را تا انتهای روز میتوانستی نظارهگر باشی.
این نشاط و شور و انرژی زمانی دوچندان میشد که مردم به استقبال یا بدرقه ایشان میآمدند. گویا حضور مردم خستگی را از تنشان میشست!
حتی خبرنگاران همراه ایشان هم انــرژی میگرفتند. چه رسد به خود شخص رئیسجمهور که علت حضور مردم، ایشان بود.[۷]
تأسیس مهمانسرای جدید برای طبخ غذای حضرتی
همه ما وقتی به حرم رضوی( مشرف میشویم، دوست داریم از غذای حضرتی استفاده کنیم؛ مبنای ایشان این بود که مردم عادی به غذای متبرک حضرتی دسترسی پیدا کنند.
زمانی که حاجآقا رئیسی تولیت آستان را پذیرفت، روزانــه ٤ هزار وعده غذا طبخ و توزیع میشد، آن هم با مکانیزم خاص میان زائران و خدام؛ اما حاجآقا رئیسی یکی از اولین کارهایی که انجام داد آن بود که بلافاصله تعداد غذاهای طبخ شده حضرتی را به روزی ٣٠ هزار وعده افزایش داد و مهمانسرای جدیدی تأسیس کرد.[۸]
[۱] سیدصولتمرتضوی/ وزیر تعاون/ برنامهشهیدخدمت/ شبکهسه.
[۲] اسماعیل سقاب اصفهانی/ دبیر ستاد راهبردی تحول دولت و مشاور حاجآقا رئیسی/ شبکه نسیم/ برنامه نسیمیشو.
[۳] احمدحکیمی پور/فعالسیاسیاصلاحطلب در گفتگو باخبرفوری.
[۴] محمدرضاباقری،مجریبرنامهجهان آرا.
[۵] حجتالاسلامرحیمیان/ برنامهشهیدخدمت/ شبکهسه.
[۶] خاطره امیر سرلشکر موسوی/ فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایــران، شبکه سه/ برنامه خادم الرضا(ع)
[۷] یوسف سلامی/ خبرنگار صدا و سیما (http://www.yjc.ir)
[۸] آقایعلینادری،مدیرعاملخبرگزاریایرنا،برنامهجهان آرا.